Twix zal vanaf nu kleinere repen maken

Slecht nieuws voor de liefhebbers van Twix. Het merk zegt namelijk dat zijn chocoladerepen binnenkort kleiner zullen worden. Dat zou te wijten zijn aan de wereldwijde voedselcrisis. Hierdoor zouden de kosten voor het maken van het product hoger liggen. Zo meldt het Britse dagblad The Mirror.

Binnenkort zullen we kleinere Twix-repen eten voor dezelfde prijs. De door iedereen gekende chocoladerepen van 23 gram zullen zo vervangen worden door repen van slechts 20 gram. Hierdoor zal een Twix-reep dus ongeveer 15 procent kleiner zijn.

Gevolg van?

Moedermaatschappij Mars wijt dit aan de wereldwijde voedselcrisis. Hierdoor liggen de kosten voor levensonderhoud tegenwoordig torenhoog.

Het kleiner worden van de chocoladerepen van Twix zou ook nog de schuld zijn van de stijgende kosten voor het maken van de snack. Daarbij speelt dus vooral de stijgende inflatie en de stijging van de consumptieprijs index (CPI), met de voedselcrisis tot gevolg, een rol. Zo zal een Twix-reep dus binnenkort een beetje kleiner zijn. Maar de prijs van het product daarentegen zal wel nog steeds hetzelfde zijn.

Milka

Een woordvoerder van Mars vertelde The Mirror: “Bij Mars hebben we de stijgende kosten van onze productie al enige tijd opgevangen. Maar de toenemende druk waarmee we worden geconfronteerd, betekent dat er meer moet worden gedaan. Het verkleinen van onze producten was dus geen makkelijke beslissing. Maar we zijn ervan overtuigd dat wij onze consumenten nog steeds de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding aanbieden zonder verlies aan kwaliteit of smaak.”

Ook Mondelēz (Milka) gaf de schuld aan de stijgende inflatie bij de hogere kosten van de productie van zijn chocolade. Daardoor zijn hun repen intussen ook al verkleind van 200 gram naar 180 gram.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20