Food & Drinks
Benoit Filliers (27) innoveert bij de bekende jeneverproducent: “Persoonlijk geloof ik sterk in whisky”
Benoit Filliers (27) is sinds kort actief als productiedirecteur en meesterstoker bij de bekende jeneverproducent Filliers. Hij neemt zijn rol in het familiebedrijf serieus op, met de nodige voorbereiding, maar ook met een blik naar de toekomst. Aan Business AM vertelt hij over jenever, whisky en uitdagingen. Beluister hier het volledige interview met Benoit Filliers: […]
Sterrenchef Michaël Vrijmoed bedenkt menu voor Brussels Airlines: “Bepaalde smaken komen minder goed door”
Chef Michaël Vrijmoed, goed voor twee Michelinsterren, heeft een menu samengesteld voor passagiers van langeafstandsvluchten van Brussels Airlines. Hoe dit wordt aangepakt, vroeg Business AM aan Philip Mortier, inflight productmanager van Brussels Airlines. Beluister hier het volledige interview met Philip Mortier: De essentie: Een menu voor Brussels Airlines bedenken dat gegeten kan worden aan boord […]
Bijna kwart van Amerikaanse bierverkoop gegenereerd door ambachtelijke brouwers
In de Verenigde Staten hebben ambachtelijke brouwers het voorbije jaar 24,3 miljoen vaten bier geproduceerd. Dit betekende een daling met 0,5 miljoen vaten tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van de Amerikaanse Brewers Association. De gezamenlijke omzet van de Amerikaanse ambachtelijke brouwers bereikte vorig jaar een niveau van bijna 28,5 miljard dollar. […]
Wetenschap biedt mogelijk hoop voor wijnen met rookaroma’s
De opwarming van de aarde levert in veel regio’s ook hogere risico’s op bosbranden op. Het vuur kan niet alleen grote oppervlaktes natuur vernielen, maar de zware rookontwikkeling kan tevens belangrijke schade aanrichten. Dat geldt zeker en vast voor wijngaarden die in de buurt van de branden zijn gelegen. De rook dreigt aan de wijn […]
Takeaway.com presenteert volledig composteerbare verpakking met zeewier
De maaltijden die Takeaway.com in België verdeelt, kunnen voortaan worden bezorgd in een verpakking die volledig composteerbaar is. Daarover heeft het bedrijf een samenwerkingsakkoord gesloten met de Britse startup Notpla, die de milieuvriendelijke verpakking heeft ontwikkeld. De ingreep laat Takeaway.com toe de afvalproductie sterk te beperken. De verpakking, die over een coating van zeewier beschikt, […]
Good Fish Guide: “Consumptie makreel moet zoveel mogelijk worden vermeden”
De consumptie van makreel moet drastisch worden verminderd, want er is niet langer sprake van een duurzame visserij. Dat staat in een rapport van de Britse Marine Conservation Society (MCS), die jaarlijks een lijst – bestaande uit groene, oranje en rode categorieën – samenstelt met vissoorten die al dan niet op een duurzame manier kunnen […]
Verenigd Koninkrijk en Ierland mogelijk nieuw centrum Europese truffelindustrie
Het Verenigd Koninkrijk en Ierland kunnen in de toekomst mogelijk het nieuwe centrum van de Europese truffelproductie worden. Dat staat in een rapport van wetenschappers aan de University of Stirling in Schotland. De onderzoekers wijzen erop dat de klimaatverandering het Verenigd Koninkrijk en Ierland wellicht voor de truffelindustrie meer geschikt zal maken dan de mediterrane […]
Bier was vijfhonderd jaar geleden wellicht even sterk als vandaag
Het bier dat door de bevolking in de zestiende eeuw werd geconsumeerd, was waarschijnlijk even sterk als de producten die vandaag door de brouwers op de markt worden gebracht. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan het Trinity College Dublin in Ierland, gebaseerd op een analyse van oude documenten. De studie toonde dat werknemers […]
Bedreigde Europese paling blijft massaal op wereldwijde menu’s aanwezig
Er is wel degelijk sprake van een wijdverspreide – bovendien wellicht ook grotendeels illegale -internationale handel in ernstig bedreigde Europese palingen. Dat is de conclusie van een rapport van wetenschappers aan de University of Exeter en het University College London in het Verenigd Koninkrijk, gebaseerd op een analyse van 114 stalen van producten zoals paling […]
Jenson Button brengt met Rolls-Royce een exclusieve whisky op de markt
De Britse autoracer Jenson Button heeft samen met constructeur Rolls-Royce een exclusieve Schotse whisky op de markt gebracht. Er worden van de Rolls-Royce London Edition, een whisky van dertig jaar oud, slechts driehonderd flessen geproduceerd. Coachbuilt Whisky, het bedrijf van Button, rekent voor een fles een prijs van 1.500 pond aan. Het merendeel van de […]
Wereld koopt jaarlijks ongeveer 400 miljard liter flessenwater
Wereldwijd werd er twee jaar geleden ongeveer 350 miljard liter flessenwater verkocht. Tegen het eind van dit decennium zal dat volume nog verder tot 460 miljard liter zijn opgelopen. Dat blijkt uit een studie door wetenschappers van het Institute for Water, Environment and Health aan de United Nations University. De aanhoudende toename van de consumptie […]
Duitse consumenten besparen op aankoop van wijnen; binnenlandse producenten zwaarst geraakt
In Duitsland hebben de consumenten hun bestedingen aan de aankoop van wijnen sterk teruggeschroefd. Dat blijkt uit een rapport van het Deutsche Weininstitut (DW) en consulent NielsenIQ, waarbij gewag gemaakt wordt van een daling met 10 procent. De hoeveelheden die buitenshuis in restaurants of op evenementen worden geconsumeerd, zijn niet in de cijfers opgenomen. Vooral Duitse […]