Trump past voor inauguratie en druipt af naar Florida

Aftredend president Donald Trump verkondigde al in een tweet dat hij de inauguratie van zijn opvolger Joe Biden niet zal bijwonen. Uit gegevens van de Federal Aviation Administration blijkt dat hij morgen richting zijn resort trekt in Palm Beach, Florida.

Donald Trump zal zoals verwacht niet aanwezig zijn op de ceremonie waarin de nieuwe president Joe Biden wordt ingehuldigd. Zo breekt hij met een eeuwenoude traditie. In plaats daarvan verlaat hij Washington en trekt woensdag naar zijn resort Mar-a-Lago in Florida.

Trump kondigde dit zelf al aan in een inmiddels verwijderde tweet. Intussen heeft de Federal Aviation Administration (FAA) op 20 januari vliegbeperkingen uitgevaardigd voor de lucht boven Palm Beach, wat suggereert dat er plaats wordt gemaakt voor de ex-president in spe die richting het zuiden trekt. Op basis van die gegevens meldt Business Insider dat Trump woensdag rond 10u45 het Witte Huis zal verlaten en naar Florida vliegt.

Winterse Witte Huis

Trump is niet van plan zijn termijn in volledige anonimiteit te beëindigen. Volgens USA Today is er ’s ochtends een afscheidsceremonie gepland op de Andrews Air Force Base, vanwaar Trump zal opstijgen. Een erewacht zal hem opwachten en 21 schoten zullen worden afgevuurd om hem te begroeten.

Ook tijdens zijn ambtstermijn verbleef Trump af en toe in Mar-a-Lago, het zogenaamde ‘winterse Witte Huis’. In oktober 2019 al zou Trump zijn adres officieel gewijzigd hebben naar Palm Beach, volgens The New York Times, met het plan zich daar ooit permanent te vestigen. Enkele inwoners van Palm Beach zijn een campagne gestart om net dat te voorkomen.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20