Trump genomineerd als kandidaat-president: ‘Democraten willen Amerikaanse volk bedriegen’

Tijdens de Nationale Republikeinse Conventie heeft de Amerikaanse president Donald Trump zijn partijgenoten gewaarschuwd dat hun tegenstanders, de Democraten, de presidentsverkiezingen van november willen ‘stelen’.

‘De Democraten gebruiken Covid om het Amerikaanse volk te bedriegen’, verklaarde de Amerikaanse president op de Conventie van zijn partij, waar hij ondanks de coronapandemie hoogstpersoonlijk was opgedaagd. ‘De enige manier waarop zij ons de verkiezingen kunnen afpakken, is een vervalste verkiezing’, ging het verder.

Tijdens zijn toespraak hekelde hij nogmaals het stemmen per brief, omdat dit volgens hem tot fraude leidt. Trump suggereerde al verschillende keren dat op die manier stemmen niet erg veilig is, zonder ooit bewijzen te geven voor die claim. Als gevolg van die vermeende onbetrouwbaarheid hintte hij onlangs op een uitstel van de verkiezingen.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1288818160389558273?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1288818160389558273%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fbusinessam.be%2Ftopman-amerikaanse-post-schort-hervormingen-op-impact-op-verkiezingen-vermijden%2F

De zittende president sprak over de belangrijkste verkiezingen in de geschiedenis van de Verenigde Staten. ‘Ons land kan in een verschrikkelijke, verschrikkelijke richting gaan, of in supergoede richting.’ Hij hamerde erop dat hij in de eerste 3,5 jaar ‘meer heeft bereikt dan gelijk welke president uit de geschiedenis’ van zijn land.

Ongeloofwaardig

Trump zit in het defensief. Opiniepeilingen geven aan dat Donald Trump momenteel achterligt op Democratisch kandidaat Joe Biden in de race richting het Witte Huis. Bovendien vindt 64 procent van de Amerikanen vindt wat hij vertelt over de coronacrisis ongeloofwaardig.

Het is daarom vooral om de nieuwscyclus opnieuw naar zich toe te trekken, nadat de voorbije weken vooral de Democraten de aandacht hebben opgeëist. Het programma van de Republikeinse Conventie is tekenend: zes van de twaalf sprekers hebben als achternaam Trump. President Trump zelf zal op elke van de vier avonden tussenkomen. Pas donderdag zal hij zijn aanvaardingstoespraak houden vanuit het Witte Huis.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20