Republikeinse Conventie gaat van start: 6 van de 12 ‘Key Speakers’ heten Trump

Vanavond gaat in Charlotte (North Carolina) de (dit jaar grotendeels virtuele) vierjaarlijkse Republikeinse conventie van start. 

Fox News zette zondag de belangrijkste sprekers op een rij (zie boven).

6 van de 12 hebben als achternaam Trump. President Trump zelf zal op elke van de vier avonden tussenkomen.

Voor de president is het vooral boodschap om de nieuwscyclus opnieuw naar zich toe te trekken, nadat de voorbije weken vooral Democraten de aandacht hebben opgeëist. Trump heeft daarvoor mensen ingehuurd die van zijn reality-tv-show ‘The Apprentice’ een succes maakten.

Trump zit in het defensief: 64% van de Amerikanen vindt wat hij vertelt over Covid-19 ongeloofwaardig en er is de (al dan niet door de Democraten gefabriceerde) crisis bij de Amerikaanse postdienst USPS.

Ook het duo orkanen dat op Texas en Louisiana afstevent (zie nieuwsbrief onderwerp 8) en de bosbranden in Californië eisen grote delen van het nieuws op.

Voor het eerst ziet de GOP af van een eigen platform en belooft ze ondubbelzinnige steun aan de agenda van de president. Trump zal 4 dagen lang worden geportretteerd als ‘de ‘stoere’ leider en het laatste bastion tegen de complete anarchie’.

Trump & Family

Wat betreft de nieuwscyclus maakten Trump & Family de voorbije 48 uur alvast een inhaalbeweging:

– Zaterdagochtend beweerde de president op Twitter, zonder daarvoor enig bewijs aan te dragen, ‘dat de ‘deep state’ of wie het ook moge zijn bij de (regelgevende autoriteit) FDA’ de introductie van een vaccin bewust vertraagt tot na de verkiezingen.

– Zaterdagavond werd door Trumps nicht Mary een bandopname naar de pers gelekt waarin Trumps zus, oud-rechter Maryanne Trump-Barry. zegt ‘dat al wat hij doet in functie van zijn basis is. Hij heeft geen principes. Geen. […] Dan zijn verdomde tweets en het liegen. […] Steeds opnieuw zijn verhaal veranderen. Het gebrek aan voorbereiding. Het liegen. Verdorie.’

– Zondagavond kondigde Trump dan ‘een historische therapeutische doorbraak’ aan in de strijd tegen het ‘Chinese virus’. Het gaat om het toedienen van bloedplasma van mensen die van Covid-19 genezen zijn aan recent geïnfecteerden. Een FDA-verantwoordelijke verduidelijkte ‘dat er sprake is van een versnelde goedkeuringsprocedure omdat voorlopige tests veelbelovende uitslagen laten zien’. Toch net iets anders.

-Luttele uren later raakte bekend dat Trumps zijn naaste adviseur Kellyanne Conway ontslag neemt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20