Topman Amerikaanse post schort hervormingen op: ‘Impact op verkiezingen vermijden’

Louis DeJoy, de topman van de US Postal Service (USPS), schort de veelbesproken hervormingen binnen het postbedrijf op. De afgelopen dagen was protest ontstaan, omdat de besparingen de aankomende presidentsverkiezingen zouden kunnen beïnvloeden.

Waarover gaat het? In november trekken de Amerikanen zoals u weet naar de stembus tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen. In coronatijden wordt verwacht dat meer burgers dan ooit dat per post zullen doen. Alleen suggereerde Trump al verschillende keren dat op die manier stemmen niet erg veilig is. Als gevolg van die vermeende onbetrouwbaarheid hintte hij onlangs op een uitstel van de verkiezingen.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1288818160389558273?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1288818160389558273%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fbusinessam.be%2Fdemocraten-halen-slag-thuis-hoorzitting-wacht-voor-amerikaanse-postbaas%2F

De voorbije maanden is er stevig in de kosten gesneden bij de US Postal Service en als het postbedrijf geen extra middelen krijgt, wordt het erg moeilijk om alle stembiljetten voor de aankomende verkiezingen bedeeld te krijgen. De besparingen kwamen niet toevallig tegelijkertijd met de aanstelling van Louis DeJoy door de Amerikaanse president. DeJoy geldt namelijk als een vertrouweling van Trump.

In het nieuws? Nadat de Democraten fel van leer trokken tegen DeJoy en hem naar een hoorzitting sommeerden, grijpt de Postmaster General nu zelf in. DeJoy, die een begenadigd sponsor van de Republikeinen en de zittende Amerikaanse president is, zet ‘enkele operationele initiatieven’ stop die ‘dateren van voor mijn aankomst bij het postbedrijf’.

Postmaster General Louis DeJoy – Isopix

De details? ‘Er zijn operationele initiatieven, al van voor mijn komst bij de postdienst, die als punten van bezorgdheid ter sprake zijn gekomen nu het land zich opmaakt voor een verkiezing midden in een verwoestende pandemie’, staat te lezen in een statement. ‘Om zelfs de schijn van enige impact op verkiezingspost te vermijden, schort ik deze initiatieven op totdat de verkiezingen afgelopen zijn.’

Zo zullen de openingsuren van postkantoren niet veranderen en wordt het materiaal voor de verwerking van post en postbussen niet verplaatst. Daarnaast sluit DeJoy geen postverwerkingsvoorzieningen en kunnen overuren nog altijd gepresteerd worden. Tot slot geeft de topman aan dat er ten allen tijde extra mankracht en materiaal toegevoegd kan worden bij ‘onvoorziene vraag’.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20