Democraten halen slag thuis: Amerikaanse postbaas komt naar hoorzitting

Voor Louis DeJoy, de nieuwe directeur van de United States Postal Service (USPS), wacht op 24 augustus een bezoekje aan het Huis van Afgevaardigden. De Amerikaanse post staat al enkele dagen in het oog van de storm, met het oog op de presidentsverkiezingen.

Waarover gaat het? In november trekken de Amerikanen zoals u weet naar de stembus tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen. In coronatijden wordt verwacht dat meer burgers dan ooit dat per post zullen doen. Alleen suggereerde Trump al verschillende keren dat op die manier stemmen niet erg veilig is. Als gevolg van die vermeende onbetrouwbaarheid hintte hij onlangs op een uitstel van de verkiezingen.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1288818160389558273?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1288818160389558273%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fbusinessam.be%2Fobama-over-trumps-strijd-tegen-post-meer-bezig-met-stemming-tegenwerken-dan-het-virus-onderdrukken%2F

Bovendien is er de voorbije maanden stevig in de kosten gesneden bij de US Postal Service en als het postbedrijf geen extra middelen krijgt, wordt het erg moeilijk om alle stembiljetten voor de aankomende verkiezingen bedeeld te krijgen. De besparingen kwamen niet toevallig tegelijkertijd met de aanstelling van Louis DeJoy door de Amerikaanse president. DeJoy geldt namelijk als een vertrouweling van Trump.

In het nieuws? Na voormalig Amerikaans president Barack Obama en zangeres Taylor Swift roerde ook Nancy Pelosi, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, zich maandag. Ze roept haar Congresleden terug uit zomerreces om een wet te laten stemmen die het functioneren van de post garandeert. Concreet worden de besparingen die DeJoy op poten zette, on hold gezet tot eind dit jaar.

En? Maandagavond heeft de Postmaster General, die een begenadigd sponsor van de Republikeinen en de Amerikaanse president is, ingestemd met het verzoek van de Democraten om volgende week te getuigen over zijn besparingen. Dat melden de Amerikaanse nieuwswebsite Politico en het Britse persagentschap Reuters. Intussen lijkt The Donald zijn toon wat te temperen. ‘Ik heb iedereen aangemoedigd om de post te versnellen, niet te vertragen’, zei de president tijdens een persconferentie.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20