Taylor Swift mengt zich in Amerikaans postdebat: ‘Trump weet duidelijk dat we hem niet meer als president willen’

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift sprak zich het afgelopen weekend in een tweet uit over de weigering van president Donald Trump om 3,5 miljard aan de postdiensten toe te kennen. ‘Hij wil valsspelen om aan de macht te blijven.’

Het debat over de post woedt al een paar dagen in de VS. Er is de voorbije maanden stevig bespaard op de US Postal Service (USPS) en als het postbedrijf geen extra middelen krijgt, wordt het erg moeilijk om alle stembiljetten voor de aankomende verkiezingen bedeeld te krijgen. Nu corona nog volop rondwaart, zullen waarschijnlijk meer mensen via post stemmen.

De Democraten gingen meteen in het verweer en noemden de actie van Trump ‘sabotage’. Nancy Pelosi, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, kwam zelfs vroeger terug uit verlof om de crisis te ontmijnen.

‘Berekende ontmanteling’

En nu haalt ook Taylor Swift uit naar de president. In een tweet riep ze zaterdag haar, eerder jonge, volgers op om op tijd een stembiljet te bestellen en vroeger te stemmen. ‘Trumps berekende ontmanteling van de USPS toont één ding aan: hij weet heel duidelijk dat we hem niet als president willen. Hij heeft ervoor gekozen om schaamteloos vals te spelen en het leven van miljoenen Amerikanen op het spel te zetten om aan de macht te blijven’, tweette ze.

In een opvolgende tweet klinkt het zelfs: ‘Donald Trumps gefaalde leiderschap heeft de crisis waar we ons in bevinden veel erger gemaakt en hij misbruikt de situatie nu om ons stemrecht kapot te maken. Vraag op tijd een stembiljet aan en stem vroeg.’

Het Congres wil nu een wet stemmen die de besparingen bij de post tijdelijk terugdraait. Tot eind dit jaar zouden alle besparingen die de nieuwe directeur Louis DeJoy doorvoerde on hold moeten worden gezet.

Fraude

DeJoy is een medestander van Trump en geeft veel geld aan zijn campagne. Hij heeft ook aandelen in andere logistieke bedrijven. Dat geeft de besparingen volgens tegenstanders een vreemd randje.

Trump tweette nog niet zo lang geleden over fraude bij poststemmen. Hij verwijt de Democraten ook dat ze alleen nog mensen willen laten stemmen via post omdat ze dan meer stemmen zouden halen. Waarnemers ontkennen dat.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1294731865459437571

Sinds de besparingen in voege zijn gegaan, blijft sommige post langer liggen omdat overuren niet meer uitbetaald worden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20