Pelosi haalt Congres terug uit vakantie om postcrisis op te lossen

Voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi roept haar congresleden terug uit zomerreces. Ze wil een wet laten stemmen die het functioneren van de nationale post garandeert.

De United States Postal Service (USPS) waarschuwde voor het weekend dat er problemen op komst zijn voor de verkiezingen. De post kan namelijk niet garanderen dat alle stembiljetten die per post verzonden worden, op tijd in de telbureaus geraken.

Door de coronacrisis wordt verwacht dat meer Amerikanen via de post zullen stemmen, om overbevolkte stembureaus te vermijden. Met nog drie maanden te gaan tot de verkiezingen, wordt de kwestie prangend.

DeJoy

De laatste maanden zijn er zware besparingen doorgevoerd bij de USPS, onder auspeciën van de nieuwe directeur, Louis DeJoy. Pelosi wil nu met een inderhaast teruggeroepen Congres een nieuwe wet stemmen die die besparingen tijdelijk terugdraait.

Het idee achter de wet moet zijn dat de besparingen die DeJoy heeft gemaakt, on hold worden gezet tot eind dit jaar. Op die manier kunnen de verkiezingen doorgaan zonder dat er stemmen verloren gaan.

De Amerikaanse president Donald Trump ligt zwaar onder vuur voor zijn behandeling van de postdiensten. DeJoy is een van zijn mannetjes, een genereuze donateur aan de campagne van Trump. Hij is ook aandeelhouder van enkele logistieke bedrijven.

Frauduleus

Trump is een tegenstander van de USPS. De president tweette in de afgelopen maand minstens een keer over zogezegd ‘frauduleuze’ praktijken bij poststemmen. Hij claimt ook dat vooral de Democraten voordeel zouden halen bij meer poststemmen, een claim die door analisten weerlegd wordt.

Een van DeJoys eerste werken was een heftige besparingsronde waarbij hij waarschuwde voor ‘andere gewoontes’ die de postbediendes zich eigen zouden moeten maken. Zo zou het normaal worden dat een deel van de post blijft liggen, aangezien overuren niet meer uitbetaald worden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20