Trump hint op uitstel Amerikaanse presidentsverkiezingen

De Amerikaanse president Donald Trump heeft voor het eerst op Twitter gesteld dat hij de presidentsverkiezingen van november 2020 wil laten uitstellen.

Volgens een tweet van Trump is het niet zeker dat verkiezingen per post veilig en betrouwbaar zijn.

Trump kan niet zelf bepalen of de Amerikaanse presidentsverkiezingen worden uitgesteld. Die macht ligt bij het Congres.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1288818160389558273

‘Met veralgemeend stemmen per post zal 2020 het meest inaccurate en frauduleuze verkiezingsjaar in de geschiedenis worden. Het wordt heel gênant voor de VS. De verkiezingen uitstellen tot mensen behoorlijk, veilig en zeker kunnen stemmen????’, staat te lezen op het Twitteraccount van Trump.

Fraude

Trump had al enkele keren gesuggereerd dat het stemmen per post niet erg veilig is. Per zijn tweet heeft Trump geen problemen met mensen die per post stemmen als ze het op de dag zelf niet kunnen, maar een universele stemming per post ziet het huidige Oval Office blijkbaar niet zitten.

Dit jaar wordt verwacht dat veel meer Amerikanen per post stemmen dan bij de verkiezingen van Donald Trump in 2016. De Covid-19-pandemie indammen en lange wachtrijen, dat mengt niet goed.

Volgens Trump is er bij stemmen per post echter makkelijk te frauderen. Het is voor het eerst dat de voormalige zakenman ook openlijk zegt dat hij daarom de verkiezingen wil laten uitstellen. Normaal gaan die door op 3 november.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20