Topstrateeg van JP Morgan: “Terugval van de aandelenmarkt betekent koopkans”

De terugval van de markt maandag is vooral te wijten aan technische factoren en betekent een koopkans, aldus Marko Kolanovic, hoofdstrateeg wereldwijde markten bij zakenbank JP Morgan. Kolanovic geldt als één van Wall Streets absolute topstrategen.

“De verkoopgolf die vannacht escaleerde, wordt volgens ons vooral gedreven door technische verkoopstromen (commodity trading advisors en optie hedgers) in een omgeving van slechte liquiditeit, en een overdreven reactie van discretionaire handelaars op gepercipieerde risico’s,” schreef Marko Kolanovic maandag in een nota.

Bullish

Timing: Kolanovic’ opmerking werd publiekelijk gemaakt net op het moment dat de Dow Jones Industrial Average op weg was naar de slechtste dag sinds oktober 2020.

Toch is JP Morgan onverstoorbaar in hun stierse houding tegenover de aandelenmarkt. “Onze fundamentele thesis blijft ongewijzigd, en we zien de sell-off als een kans om de dip te kopen,” zei Kolanovic.

JP Morgan verhoogde onlangs zijn prognose voor de S&P 500, de belangrijkste en meest gevolgde aandelenindex ter wereld, voor het einde van het jaar van 4.600 naar 4.700 punten. De bank denkt zelfs dat de index volgend jaar de kaap van de 5.000 punten kan ronden.

“Wij blijven constructief voor risicovolle activa en verhoogden vorige week ons S&P 500 koersdoel, gezien de verwachtingen van een heracceleratie van de activiteit naarmate de Delta-golf wegebt (…),” zei Kolanovic.

“Risico’s goed gesignaleerd”

De marktstrateeg merkte op dat aandelen die blootgesteld zijn aan het economisch herstel nu worden verhandeld op historisch goedkope niveaus op basis van hun waardering.

JP Morgan belichtte eerder deze maand aandelen die zullen profiteren als de economie weer aantrekt (zie hieronder, red.). De grootbank is altijd optimistisch geweest over het economisch herstel na de pandemie.

De Amerikaanse aandelen die JP Morgan ziet stijgen / Bron: CNBC

“De risico’s zijn goed gesignaleerd en ingeprijsd”, aldus Kolanovic.

Over de ontwikkelingen omtrent Evergrande werd (nog) met geen woord gerept.

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20