Topman failliete modegroep FNG maand langer in de cel, KV Mechelen wil hem niet langer als voorzitter

FNG-topman Dieter Penninckx moet minstens tot half oktober in de cel blijven, dat besliste de raadkamer van Mechelen op dinsdag. Op dezelfde dag maakt ‘zijn’ voetbalclub KV Mechelen bekend – de gevallen zakenman is er voorzitter én hoofdaandeelhouder – dat het Penninckx uit het clubbestuur wil gooien.

‘De raad van bestuur onderzoekt de mogelijkheden om de aandelen van Dieter Penninckx te laten verwerven door de club, de actuele aandeelhouders en de supporters’, staat te lezen op de website van de eersteklasser. De ondernemer heeft zeventig procent van de aandelen van de club in handen.

Onhoudbare situatie

Vrijdag werd hij opgepakt in verband met het onderzoek naar modeconcern FNG Group. Penninckx werd daarbij in verdenking gesteld van valsheid in geschrifte, manipulatie van de beurskoers en nog andere vormen van fraude. Hij werd voorlopig vrijgelaten onder strikte voorwaarden, maar daar heeft hij zich niet aan gehouden. Daarom werd hij vorige week opgepakt en in hechtenis genomen.

Kv Mechelen benadrukt dat het geen oordeel velt over de inhoud van de fraudezaak, maar dat de hele heisa onhoudbaar is geworden voor het imago van de club: ‘Dieter wordt momenteel hard aangepakt. Of dat terecht is of niet, dat weten we niet. Op menselijk vlak leven we mee met hem en zijn familie. De situatie van de zaak met FNG en Dieter is echter zo geëvolueerd dat die ook afstraalt op de club’, zo motiveert algemeen directeur Frank Lagast de beslissing van de raad van bestuur.

Directielid en aandeelhouder Luc Leemans zal voortaan de raad van bestuur voorzitten. De leiding van de club blijft bij het directiecomité.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20