Ondernemer Dieter Penninckx (FNG) in de gevangenis

Ondernemer Dieter Penninckx, ook voorzitter van voetbalclub KV Mechelen, is opgepakt en in de gevangenis opgesloten. De aanhouding houdt verband met het onderzoek dat naar het modeconcern FNG Group wordt gevoerd. Penninckx was daarbij eerder al in verdenking gesteld, maar was onder strikte voorwaarden voorlopig in vrijheid zijn gesteld. Die voorwaarden zou Penninckx echter hebben overtreden.

Penninckx en zijn vrouw Anja Maes, ook een medestichter van FNG, zouden de voorwaarden voor hun voorlopige vrijlating hebben overtreden. Hij werd daarop opgesloten in de gevangenis van Mechelen. Zijn vrouw kreeg een enkelband.

Huiszoekingen

Eind juli legde FNG Group, het concern boven ketens zoals Brantano en Fred & Ginger, de boeken neer. Kort daarop raakte bekend dat de Mechelse afdeling van het Antwerpse parket een onderzoek naar de modegroep was gestart.

De beurstoezichthouder FSMA had eerder al beslist een onderzoek naar mogelijke marktmanipulatie te starten en had het dossier aan het parket overgemaakt.

Het gerechtelijk onderzoek, waarbij ook een zevental huiszoekingen werden uitgevoerd, leidde er uiteindelijk toe dat Dieter Penninckx, diens vrouw Anja Maes en Manu Bracke – de drie hoofdfiguren achter het modebedrijf – in verdenking werden gesteld.

Het drietal werd verdacht van onder meer valsheid in geschrifte, het indienen van valse jaarrekeningen, de manipulatie van de beurskoers en het misbruik van vennootschapsgoederen. Bovendien zouden ze ook hebben geweigerd hebben om hun medewerking te verlenen aan het onderzoek van de beursautoriteit.

KV Mechelen

Na het eerste verhoor werden Penninckx, Maes en Bracke opnieuw vrijgelaten. Daarbij werden echter strikte voorwaarden opgelegd. Nu werden Dieter Penninckx en Anja Maes echter opnieuw opgepakt en voor de onderzoeksrechter gebracht.

KV Mechelen heeft zaterdagnamiddag vernomen dat hoofdaandeelhouder en voorzitter Dieter Penninckx is aangehouden. ‘We zijn verbaasd en wachten op meer informatie’, zo reageert CEO Frank Lagast in een mededeling op de clubwebsite. ‘De zaak van FNG staat los van de werking van KVM, maar gezien hij hoofdaandeelhouder is, zullen we dit met de rest van de directie bespreken als we meer info hebben.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20