Oprichters FNG officieel in verdenking gesteld

Dieter Penninckx, zijn echtgenote Anja Maes en Manu Bracke zijn op vrijdag opgepakt en officieel in verdenking gesteld voor valsheid in geschrifte bij FNG.

Het trio, de oprichters van het ter ziele gegane FNG, moesten bij de onderzoeksrechter verschijnen op vrijdag, weet De Standaard. Daar zijn ze in verdenking gesteld en vervolgens opnieuw vrijgelaten, onder strikte voorwaarden.

De saga bij FNG, de eigenaar van onder andere Brantano en Fred en Ginger, gaat van start na een onderzoek van de beurswaakhond FSMA. Achter de groep bleek namelijk een hele constellatie aan vennootschappen en boekhoudkundige constructies te zitten.

Verduidelijking kwam er niet, zelfs niet toen de FSMA daar expliciet naar vroeg. Na eigen onderzoek droeg de beurswaakhond het onderzoek vorige maand over naar het parket. Dat stelde een eigen onderzoek in.

De drie oprichters van FNG worden nu beschuldigd van valsheid in geschrifte, het indienen van valse jaarrekeningen, manipulatie van de beurskoers, misbruik van vennootschapsgoederen en belemmering van het onderzoek van de beurswaakhond FSMA.

Intussen is FNG failliet verklaard en is er nog veel onduidelijkheid of bijvoorbeeld Brantano zal blijven bestaan. Modeketen JBC neemt alvast Fred en Ginger over.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20