Moederbedrijf Scapino stopt strijd om Brantano: Deichmann blijft over

Ziengs Retail, de Nederlandse schoenengroep die op koers lag om Brantano binnen te halen, trekt zich terug uit de overnamestrijd. Dat meldt het bedrijf zelf.

Via een beknopte mededeling geeft het bedrijf aan dat ze niet doorzetten met de plannen voor een doorstart van Brantano België. Achter de schermen valt te horen dat Ziengs Retail niet de kans kreeg om zijn zakenplan toe te lichten en dat er wrevel bestaat over de manier waarop de curatoren het overnameproces begeleiden.

‘Wij zijn het proces ingegaan met als doel een doorstart van Brantano te realiseren’, zegt ZiRe in een persbericht. ‘In de onderhandelingen met de curatoren is gebleken dat er geen ruimte was om tot uitwerking van het levensvatbaar plan voor de herstart van Brantano te komen.’

Het bedrijf zegt het belangrijk te vinden om helderheid te verschaffen aan voormalige medewerkers en andere betrokkenen. ZiRe geeft nog mee zich te richten op de verdere groei van Ziengs en Scapino. De komende weken gaan dan ook verschillende nieuwe winkels van de ketens in Nederland open.

Lees ook: Wie is Ziengs, de groep die op een haar na Brantano inlijfde?

Oude bekende

Ziengs Retail en Brantano delen een geschiedenis. In 2015 redde het Nederlandse bedrijf Scapino uit het faillissement van moedergroep Macintosh, dezelfde groep waar Brantano op dat moment deel van uitmaakte. Brantano ging naar FNG. De CEO die Ziengs naar voren schuift, is ook een oude bekende voor Brantano. Stefaan van Weyenbergh was 28 jaar CEO van Brantano tot het bedrijf in handen kwam van FNG.

Door dit plotse manoeuvre blijft nu enkel Deichmann over als kandidaat-koper. De Duitse eigenaar van de Nederlandse kledingketen Van Haren heeft al 16 winkels in Vlaanderen, maar zou door de aankoop van Brantano-winkels zijn aanwezigheid in België in een klap ontzettend kunnen vergroten. In totaal zijn er 104 Brantano-winkels in België.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20