Moederbedrijf Scapino neemt Brantano over

Het is zo goed als zeker dat Ziengs Retail de hand legt op Brantano, zegt een bron aan onze redactie. Ziengs baat in Nederland de schoenenketens Scapino en Ziengs Schoenen uit.

Het nieuws werd maandag eerst gebracht door De Standaard. De krant schrijft dat Ziengs een beter bod deed dan Brantano en zich daardoor later maandag tot winnaar zal kunnen uitroepen. Ziengs wilde maandag nog niet reageren.

Het is opmerkelijk dat Ziengs het haalt, want de meeste waarnemers hadden op Deichmann gegokt. De Duitse gigant, die met de kledingketen Van Haren 16 winkels heeft in Vlaanderen, heeft diepere zakken dan het kleinere Ziengs en dat is iets wat in onzekere coronatijden toch een voordeel is.

Merk behouden

Ziengs heeft dan weer het voordeel dat het Brantano al iets beter kent. Het redde in 2015 Scapino uit het faillissement van moedergroep Macintosh, dezelfde groep waar Brantano op dat moment deel van uitmaakte. Brantano ging naar FNG. De CEO die Ziengs naar voren schuift, is ook een oude bekende voor Brantano. Stefaan van Weyenbergh was 28 jaar CEO van Brantano tot het bedrijf in handen kwam van FNG en kent het bedrijf en heel wat personeelsleden dus nog goed.

Ziengs wil ook het merk Brantano behouden, wat bij Deichmann onduidelijk was. ‘Het is niet onze bedoeling om de winkels om te bouwen tot Scapino’s’, zei Ziengs-eigenaar Henk Ziengs vorige week aan Business AM.

Ook over de kledingketen CKS, ook een onderdeel van FNG, zou deze week meer informatie moeten volgen. Volgens De Standaard heeft het bod van de Belgische modegroep JBC het alvast niet gehaald, wat betekent dat de winkels vermoedelijk in Nederlandse handen overgaan.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20