Top Roularta ziet af van bonus

Het management van mediagroep Roularta doet afstand van zijn bonus. De directeurs doen dit uit solidariteit met de vele collega’s die op tijdelijke werkloosheid werden gezet in de maanden maart, april en mei.

Niet alleen doet het management afstand van hun bonus, de raad van bestuur levert ook een deel van haar bestuurdersvergoeding voor het jaar 2020. Dat werd bekendgemaakt in de marge van de algemene aandeelhoudersvergadering.

In een persbericht wijst de mediagroep erop dat ook zij geïmpacteerd worden door Covid-19. Tijdens de maanden maart en april werden tal van externe drukorders geannuleerd. Sinds mei is er opnieuw een aangroei van het aantal externe drukorders, maar nog niet zoals voor de coronaperiode.

Reclame

Ook de reclame-inkomsten werden geïmpacteerd. De verschijning in print van ‘De Zondag’ werd gedurende enkele weken opgeschort. Sinds 3 mei ligt De Zondag opnieuw bij de verschillende verdeelpunten.

Daartegenover meldt Roularta Media Group ook dat de inkomsten uit abonnementen sterk gestegen zijn tegenover dezelfde periode vorig jaar. De effecten van corona op reclame, evenementen en extern drukwerk zullen echter zwaarder wegen dan de gestegen inkomsten uit de abonnementen. Toch ziet de groep weinig problemen voor de toekomst van het bedrijf.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20