Tijdelijke werkloze krijgt maximaal 1.500 euro

Tot 1 miljoen mensen zouden terugvallen op tijdelijke werkloosheid dankzij de coronacrisis en die uitkering ligt niet ontzettend hoog, berekende hr-bureau SD Worx.

Een werknemer die door de coronacrisis terugvalt op tijdelijke werkloosheid – volgens minister van Werk Nathalie Muylle (CD&V) naar schatting 800.000 à 1 miljoen mensen – krijgt tijdelijk een RVA-uitkering van 70 procent van het brutoloon, maar begrensd tot 2.754,76 euro.

Die uitkering zal aangevuld worden met een supplement waartoe de regering vrijdag besliste. Concreet betekent dit volgens hr-dienstverlener SD Worx dat de meeste werknemers zullen terugvallen op een nettoloon tussen 1.000 en 1.500 euro. ‘Extra steunmaatregelen, zoals van de banksector, zijn dan ook zeer welkom’, meldt SD Worx maandag.

Door de instroom van aanvragen is het voor de RVA onmogelijk om meteen voor iedereen het juiste bedrag te berekenen. Minister Muylle heeft daarom beslist dat iedereen meteen een forfaitaire vergoeding krijgt van 1.450 euro op maandbasis. De eindberekening van de uitkering zal dan later volgen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20