Superjachtbouwer presenteert pareltje met ‘eigen strand’ en helipad

Waarom een hotel nemen aan de kust als u er ook eentje kan nemen in de zee? Voor het prijskaartje staan we niet in, maar de Indah, een nieuw project van superjachtbouwer Opalinsky is er weer eentje om bij weg te dromen.

Indah, zo heet het 132 (!) meter lange schip dat Opalinsky dit jaar voorstelt. Het gigantische drijvende paleis is oceaanwaardig, met 24 knopen en een bereik van 12.000 kilometer onder de motorkap. Maar we moeten toegeven dat wat er boven de motorkap zit, een stuk interessanter is.

Een hotel op het water

Zoals het hoort bij een jacht waar 32 personeelsleden en 24 gasten op kunnen verblijven, is er een volledig hotel aanwezig in de boot. Er is een sauna, jacuzzi, een fitnesscentrum en uiteraard een gigantisch zwembad. Voor het geval de oceaan niet groot of warm genoeg is, dat spreekt.

Arriveren doet u eveneens in stijl. Met de privehelikopter, als het even kan. Daar heeft u natuurlijk een helipad en hangar voor. Maar er is ook een extra boot op de boot aanwezig, om zonder zorgen naar de dichtstbijzijnde pittoreske haven te varen. Met zijn lengte kan de Indah namelijk niet zo maar overal aanmeren.

Indah betekent ‘mooi’ in het Indonesisch en dat is wel het minste dat we kunnen zeggen over deze oceaankliever. Het privéterras voor de eigenaar is een pareltje, maar een van de mooiste elementen is gelukkig gemeenschappelijk.

Verlaagd zwemdek

Achteraan, waar normaal een verlaagd zwemdek zou zitten, heeft u namelijk een soort eigen privéstrand. Over de hele breedte van het jacht, kan u luieren, iets wat op de meeste jachten niet haalbaar is omdat het zwemdek te laag moet hangen. Met een uitklapbaar zwemdek achteraan, is dat in een wip geklaard. Of u kan in de oceaan duiken natuurlijk.

Het kostenplaatje van het superjacht is nog niet duidelijk, maar we durven stellen dat er voor Jan Modaal weinig meer in zit dan een avondje huren.

132 meter lang en 7 verdiepingen telt de Indah. De onderste verdieping zet u op zeeniveau, met een panoramisch zicht.

Achteraan is natuurlijk een prachtig zonnedek, maar ook een zwembad.

Het achterste zonnedek is uitschuifbaar, zo zit u echt in de oceaan, op droge hoogte weliswaar.

En ook dat dek klapt nog uit, u kan er namelijk een nog een zwemtrap uithalen.

Er is – uiteraard – ook ruimte voorzien voor een paar jetskis en bijbootje. Hoe raakt u anders aan land als de helikopterpiloot net een lunchbreak heeft?

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20