De 4 superjachten van de toekomst … komen uit Nederland

Dat 2020 niet voor iedereen een rampjaar was, bewees de Nederlandse scheepsbouwer Feadship toen al hun genomineerde superjachten in de prijzen vielen op de vermaarde BOAT International World Superyacht Awards. Dit succes is grotendeels te danken aan het team van topontwerpers die continue de grenzen opzoekt van het ultieme jacht van de toekomst. 

Samen met een aantal andere Nederlandse werven behoort Feadship tot de grootste superjachtproducenten ter wereld. Het bedrijf werd vooral bekend door de bouw van de ‘Venus’, het 78 meter lange luxejacht van de voormalige Apple-topman Steve Jobs. Met de recente lancering van hun YouTube-kanaal ‘Feadship Unveils’ geeft het bedrijf nu een inkijk in enkele van hun meest innovatieve en toekomstgerichte ontwerpen.

1. Project 3073

Zo deed Feadship onder andere hun zogenoemde Project 3073 uit te doeken. Dit toekomstige sportjacht is uitgerust met een zwembad met glazen bodem, een open stuurhuis en een strakke buitenkant. Het beschikt ook over een ultramodern voortstuwingssysteem dat gebruik maakt van waterstralen in plaats van propellers waarmee het jacht topsnelheden van ongeveer 30 knopen zal kunnen halen. De elektrische versie van dit model zal meer dan 20 knopen kunnen halen. 

2. Project Escape

Project Escape is dan weer ontworpen met in gedachten een milieubewuste rockster die de wereld wil verkennen. Het 110 meter lange superjacht heeft niet alleen een privé-onderzeeër aan boord, maar ook een persoonlijke helikopter, een zwembad, een wellnessruimte, een panoramische lift en een kruidentuin. Daarnaast heeft het schip zonnepanelen aan boord. 

3. Project 3099

Maar het meest futuristische design van de Nederlandse scheepsbouwer is Project 3099. ‘Behoorlijk extravagant’, zo omschrijft Henk de Vries, CEO van Feadship, het project met zijn complexe voortstuwingssysteem en glazen constructie. Ook op dit superjacht kunt u genieten van een zwembad met een spectaculair uitzicht, of wat had u gedacht? 

4. Eco Explorer

Intussen werkt Feadship ook aan een nieuw project in samenwerking met de Franse scheepontwerper Merveille Yachting. De bedoeling? Een supermodern, milieuvriendelijk jacht bouwen voor de ontdekkingsreizigers onder ons. De 77,11 meter lange Eco Explorer is uitgerust met computergestuurd vleugelsysteem dat het brandstofverbruik van het jacht aanzienlijk vermindert. Bij normale wind zou de Eco Explorer 18 knopen halen, met topsnelheid tot 25 knopen.

Meer