S&P500 opent opnieuw op recordhoogte

De brede Amerikaanse beursindex S&P500 blijft de records maar aan elkaar rijgen. Al voor de tweede dag op rij opent de index hoger dan ooit. Een week geleden vestigde hij zijn eerste record.

De S&P500 opende dinsdag 0,1 procent hoger op 3.435 punten, opnieuw hoger dan zijn slot van 3.431 punten op maandag. Het is al de derde dag in een week tijd dat de index records breekt.

De techbeurs Nasdaq, die maandag ook een record brak, gaat 0,2 procent lager, de sterindex Dow Jones doet er 0,3 procent af.

Die laatste herschikt zijn samenstelling trouwens. De oliegigant ExxonMobil, de farmareus Pfizer en het defensiebedrijf Raytheon vallen uit de index van 30 interessantste bedrijven en maken plaats voor de biotech’er Amgen, de softwaremaker Salesforce en Honeywell, een producent van controlesystemen.

Amgen wint 5 procent, Honeywell gaat 3,6 procent hoger en Salesforce doet er 3,1 procent bij. Omgekeerd gaat ExxonMobil 1,8 procent lager, verliest Pfizer 1,3 procent en crasht Raytheon 2,2 procent.

Onzekerheid

Beleggers beginnen de dag wat twijfelachtig omdat er een aantal onzekere factoren tegelijk spelen. China en de VS hebben dinsdag dan wel hun handelsgesprekken herstart, maar de vraag is hoe lang dat gaat duren. De Amerikaanse president Donald Trump liet eerder al weten dat hij ‘nu geen zin heeft om met China te praten’.

Tegelijk blijven de coronacijfers in het land naar beneden gaan en wil Trump naar verluidt een coronamedicijn van AstraZeneca versneld goedkeuren, nog voor de laatste tests achter de rug zijn. Dat kwam hem al op stevige kritiek van zijn huisviroloog Anthony Fauci te staan, die de beslissing ‘potentieel gevaarlijk’ noemt.

En dan is er nog de centralebankvoorzitter Jerome Powell, die donderdag speecht op een virtueel congres van de bank. Investeerders wachten in volle spanning of de huidige stimulusmaatregelen aangehouden of uitgebreid worden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20