Markten:
Markten inladen...

DINSDAG 02 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Slack laat u bellen met gebruikers van grootste concurrent Teams

Logo Business AM
Tech

27/03/2020 | Ruben Van Lent | 2 min leestijd

Isopix

De zakelijke chatapp Slack integreert een functie waarmee gebruikers kunnen bellen met gebruikers van het gelijkaardige programma Teams van Microsoft. Zo wil het platform zijn gebruikers bij zich houden.

Het nieuwe coronavirus heeft de wereld van communicatietools helemaal op zijn kop gezet. Doordat meer mensen thuis zitten, moet er zowel met collega’s als met vrienden meer vanop afstand gecommuniceerd worden. De populairste app daarvoor blijkt tegenwoordig het videochatplatform Zoom, maar ook Teams doet het goed.

Slack blijft wat achterop. Teams kondigde vorige week aan dat het 44 miljoen actieve gebruikers heeft. De laatste cijfers van Slack, uit oktober, wijzen op 12 miljoen actieve gebruikers. Dat is een groot verschil en daar wil Slack iets aan doen.

Gebruikers houden

Slack geeft gebruikers nu de mogelijkheid om te bellen met Teams-gebruikers. Het erkent dat Teams in een sterkere positie staat, maar wil zo voorkomen dat nog meer mensen veranderen van app omdat ze willen praten met iemand die alleen Teams heeft. Dat zei CEO Stewart Butterfield in een gesprek met een analist.

Het is nog niet duidelijk wanneer de integratie er juist komt. Geen een van de twee bedrijven reageerde al op de aankondiging.

Slack ontstond in 2014, waarna de techgigant Microsoft twee jaar later op de proppen kwam met Teams. Oorspronkelijk was Slack erg enthousiast over de concurrentie, maar dat enthousiasme verdween al snel toen Teams een steile opgang bleek te maken. Sinds oktober heeft Teams meer gebruikers dan Slack.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks