Microsoft haalt Slack in met zakelijke chatapp

Microsoft Teams heeft meer dan 20 miljoen dagelijks actieve gebruikers, tegenover 12 miljoen bij Slack. Dat doet die laatste kelderen op de beurs.

Slack, opgericht in 2013 en lang de enige chatapp voor de werkvloer van betekenis, krijgt sinds twee jaar stevige concurrentie van Microsoft. Die heeft met Teams hetzelfde product op de markt gebracht.

Microsoft kondigde dinsdag in een blogpost aan dat Teams meer dan 20 miljoen dagelijkse gebruikers heeft, waarmee het Slack inhaalt. Het aandeel van Slack ging daarop meteen onderuit met 8,4 procent tot 21,18 dollar.

Office365

Het voordeel dat Microsoft heeft, is dat het Teams kan integreren in zijn Office365-pakket, waar ook onder andere Word en Excel deel van uitmaken.

Dat leverde het bedrijf al meermaals kritiek op van Slack. Want door die integratie in Office heeft Teams dan misschien wel meer gebruikers, dat betekent niet dat iedereen het ook echt actief gebruikt, klinkt het.

Vorige maand liet de vicevoorzitter van Slack nog weten dat betalende gebruikers 9 uur per werkdag ingelogd zijn op Slack en anderhalf uur per dag actief zijn.

Slack doet het al een tijd minder goed. Het Amerikaanse bedrijf rapporteerde vorig kwartaal een verlies van 360 miljoen dollar. Dat en de dreigende concurrentie met Microsoft doet beleggers besluiten het aandeel te dumpen. Sinds het naar de beurs trok in juni, is het al 45 procent gedaald.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20