De beste apps om verbonden te blijven met collega’s, vrienden en familie

In quarantaine zitten, kan eenzaam zijn. Toch moeten we in ons kot blijven, al wil dat niet zeggen dat u op verschillende manieren met collega’s, vrienden of uw familie contact kan houden. Hier is alvast een selectie van de meest courante apps. Ze zijn allen gratis.

  • Zoom

Zoom mikt vooral op zakelijke contacten, maar werkt erg intuïtief en is daarom ook handig voor familie die niet heel sterk staat op technisch gebied. U kan er met meer tegelijk inbellen, het enige dat u nodig heeft, is een account. Zoom houdt het veertig minuten uit, nadien moet u betalen.

Voor Android en iOS

  • Houseparty

Houseparty is, dat mag duidelijk zijn uit de naam, niet gericht om zakenpartners maar op feest. Valt uw wekelijkse spelletjesavond in het water, dan kan u toch compenseren met Houseparty, waar u onder andere een soort Pictionary in groep kan spelen.

Voor Android en iOS

  • Skype

Skype kan even moeilijk zijn om op gang te brengen, maar het is niet voor niets een van de grootste spelers op de markt. U kan tot vijftig mensen tegelijk bellen en dat is gratis.

Voor Android en iOS

  • Teams

Microsoft Teams is de geïntegreerde conference-call dienst van Microft. De setup is eenvoudig en u kan er tot twintig mensen in een chat mee bereiken. U kan ook groepen opdelen in teams, in een gestreamlinede editie van Slack.

Voor Android en iOS

  • Whatsapp

WhatsApp heeft het voordeel dat de app al vaak gebruikt wordt doror familiegroepen. Wie samen per gezin in quarantaine zit, kan dus WhatsApp proberen. Maar het aantal videogesprekken is beperkt tot 4.

Voor Android en iOS

  • Hangouts

Met Hangouts, geïntegreerd in uw Google mail, kan u tot 25 personen tegelijk laten videochatten.

Voor Android en iOS

  • Whereby

De nobele onbekende, maar Whereby heeft een groot voordeel. Je hoeft namelijk niets te installeren, enkel de browser te openen.

Voor Android en iOS

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20