Ryanair schrapt 20 procent van de vluchten in september en oktober

In september en oktober schrapt de Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair opnieuw vluchten. 20 procent van het totale aanbod gaat op de schop, meldt het bedrijf maandag.

De luchtvaartmaatschappij geeft het toenemend aantal coronabesmettingen in Europa als oorzaak voor de vermindering in het aantal vluchten. Ryanair meldt dat het aantal boekingen in de afgelopen tien dagen aanzienlijk is afgenomen.

Sinds begin deze maand vliegt Ryanair op 60 procent van de normale capaciteit. Concreet zullen er nu minder frequent vluchten plaatsvinden. Er verdwijnen geen routes, maar er wordt minder gevlogen naar bestemmingen al Frankrijk, Spanje en Zweden. Daar is het coronavirus de laatste tijd stevig in opmars, klinkt het bij Ryanair.

Vorige maand haalde de luchtvaartmaatschappij haar passagiersdoelen voor het gebroken boekjaar – dat in maart start – naar beneden. Ryanair zou niet langer 80 miljoen passagiers vervoeren, maar wel hoogstens 60 miljoen passagiers.

Eind juli maakte het bedrijf van topman Michael O’Leary de resultaten van het eerste kwartaal bekend. Toen bleek dat Ryanair in de eerste drie maanden van dit jaar een verlies van 185 miljoen euro draaide, tegenover 243 miljoen euro winst in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal passagiers viel terug met 99 procent.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20