Russische diamanten: G7 voorstander van Belgische oplossing

De Groep van Zeven (G7) – Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten – heeft een principeakkoord gesloten over een algemeen verbod op Russische diamanten. Een verbod dat niet alleen geldt voor ruwe stenen, maar ook voor de detailhandel. Die sanctie wordt ook door ons land verdedigd.

Waarom is dit belangrijk?

Een embargo op Russische diamanten ligt opnieuw op tafel, en het onderwerp ligt zeer gevoelig in ons land, waar de diamantsector van vitaal belang is voor de stad Antwerpen, die vreest haar plaats als gespecialiseerde markt te verliezen aan Aziatische concurrenten.

In het nieuws: De bijeenkomst van de G7 - de groep van zeven grote economische mogendheden - is zondag in Hiroshima afgelopen. De aanwezige landen hebben de voorbije dagen nieuwe economische sancties tegen Rusland voorbereid. Die zullen er vooral op gericht zijn de bestaande maatregelen aan te scherpen, zodat ze minder gemakkelijk kunnen worden omzeild. Maar voor het eerst heeft de G7 heel expliciet gesproken over een embargo op Russische diamanten.

Retoriek en tracering

"Om de inkoms

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer