De ooit zegezekere Oekraïense president Zelensky vertoont tekenen van vermoeidheid

Samengevat. Volodymyr Zelensky, ooit een beeld van strijdbaarheid, toonde recent op de Duitse televisiezender ARD tekenen van vermoeidheid en afhankelijkheid. Zijn strijd tegen de Russische agressie heeft geleid tot een verlies van Oekraïense soevereiniteit en een toenemende afhankelijkheid van westerse militaire steun.

Waarom is dit belangrijk?

De verandering in Zelensky's houding en de huidige situatie in Oekraïne benadrukken de complexiteit en de zware last van het conflict. Zijn situatie weerspiegelt de bredere dynamiek van internationale politiek, waarbij macht, invloed en afhankelijkheid centraal staan.

In het nieuws. De oorlog tussen Israël en Hamas heeft het conflict in Oekraïne zijn monopolie op de oorlogsberichtgeving in de media ontnomen. Zelensky - in 2022 nog door Time magazine tot Persoon van het Jaar uitgeroepen - is wat naar de achtergrond verdwenen.

  • Hij vermijdt kritiek op de VS, ondanks recente reducties in militaire steun. Een gevolg van de precaire balans die Oekraïne moet onderhouden in zijn internationale relaties.
  • Er is wereldwijde anticipatie op onderhandelingen
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer