Ronaldo voegt deze supercar van 1,6 miljoen euro toe aan zijn collectie

Stervoetballer Cristiano Ronaldo kocht maandag een exclusieve Ferrari tijdens zijn bezoek aan de fabriek in het Italiaanse Maranello.

Het gaat om een rode Ferrari Monza SP1 ter waarde van circa 1,6 miljoen euro, meldt de Italiaanse krant Corriere Della Sera. Dat is een exclusief model dat alleen op uitnodiging gekocht kan worden. Zo’n uitnodiging is voor Ronaldo geen probleem. Niet alleen omwille van zijn status als superster, maar ook omdat hij bij Juventus Turijn speelt. Die club is grotendeels in handen van de legendarische zakenfamilie Agnelli, die ook bij Ferrari de plak zwaait.

Een grijze versie van de Ferrari Monza SP1 – Isopix.be

De twee leiders van de zakenfamilie, de neven Andrea Agnelli en John Elkann, gidsten Ronaldo door de fabriek. Ronaldo ontmoette in Maranello ook de F1-rijders van Ferrari, Charles Leclerc en Carlos Sainz.

Grote verzamelaar

Ronaldo maakt er geen geheim van dat hij een grote verzamelaar van dure sportauto’s is. De collectie omvat Porsches, Ferrari’s, Lamborghini’s en Rolls Royces. Hij is ook de eigenaar van meerdere Bugatti’s. Ruim een jaar geleden doken er onbevestigde berichten op dat hij zelfs de exclusieve Bugatti Centodieci – kostprijs 8 miljoen euro – aan zijn verzameling toegevoegd had. Op Instagram toonde hij vorig jaar een andere Bugatti.

Lees ook: Omvang orderboek Ferrari zit op recordhoogte en Dit zijn de 20 steden waar je de meeste supercars zal zien

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20