Robinhood legt handel met deze acht aandelen aan banden

De beleggersapp Robinhood kreeg vorig week heel wat kritiek te slikken nadat het allerhande restricties had opgelegd in navolging van de rush op aandelen van GameSpot. De broker laat nu weten dat er enkel restricties gelden voor acht aandelen.

Op dit moment gelden er handelsbeperkingen voor de aandelen van GameStop Corp, AMC Entertainment Holdings Inc, BlackBerry Ltd, Express Inc, Genius Brands International Inc, Koss Corp, Naked Brand Group Ltd. eb Nokia Oyj. Dat heeft Robinhood laten weten via een update op de site. Voorheen gold er een restricties voor 50 aandelen.

Bedrijven in het vizier van Reddit-groep

Het is geen toeval dat Robinhood net voor die bedrijven kiest. Die staan namelijk op het lijstje van de Reddit-groep Wallstreetbets. Zij geven de waarde van bepaalde aandelen een boost om hefboomfondsen die die aandelen shorten (speculeren op koersverlies) op te zadelen met zware verliezen.

Robinhood laat de gebruikers toe om aandelen van de bovenstaande bedrijven te kopen, maar beperkt wel het aantal effecten dat een belegger kan bezitten. Wie via Robinhood bijvoorbeeld wil beleggen in de cinemagroep AMC kan maximaal 10 aandelen bezitten. Handelingen waarbij die limieten worden overschreden, worden tenietgedaan.

Deze limieten zijn dus inclusief de aandelen en optiecontracten die klanten reeds bezitten. ‘Klanten die meer aandelen bezitten dan toegelaten door de limiet, kunnen dus geen extra orders plaatsen’, aldus Robinhood. ‘De limieten kunnen gedurende de dag worden gewijzigd.’

Slechte recensies

Beleggers die aandelen van de bovenstaande bedrijven willen bijkopen, maar over de limiet zitten, moeten dus eerst hun aandelen verkopen vooraleer ze opnieuw kunnen investeren in dat bedrijf.

De beslissing van Robinhood zal ongetwijfeld veel beleggers niet plezieren. Vorige week hadden zij hun ongenoegen geuit over de handelsrestricties door massaal slechte recensies te schrijven over de app. Het liep zodanig uit de hand dat Google een bombardement aan slechte recensies heeft verwijderd.

Lees ook:

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.