Google Play Store schrapt ruim 100.000 slechte recensies van beursapp Robinhood

Nieuw hoofdstuk in het beleggersdrama rond de app Robinhood en de speculatieve handel in aandelen als GameStop: de Play Store van Google heeft een bombardement aan slechte recensies van de app verwijderd.

Nadat Robinhood de speculatie met verscheidene aandelen waaronder GameStop stopzette, regende het negatieve recensies van de app in de Play Store. De rating van Robinhood zakte naar amper 1 ster, op basis van 275.000 recensies.

Verscheidene techwebsites merkten op dat amper enkele uren later de rating weer gestegen was naar 4 sterren, met slechts 180.000 recensies. Conclusie: Google had bijna 100.000 negatieve beoordelingen in een klap weggewist. Aan The Verge bevestigt Google dat het actief de negatieve recensies verwijdert. Intussen is de kaap van 100.000 al ruim overschreden.

De achterliggende redenering is wellicht dat zo’n rating in de app-winkel hoort aan te duiden of een app technisch goed werkt en gebruiksvriendelijk is, terwijl het protest van de kleine beleggers tegen Robinhood geen technologische basis heeft, maar gericht is tegen de politieke beslissing van CEO Vladimir Tenev om de speculatieve handel onmogelijk te maken. Dat leidde overigens ook tot kleine protesten aan de beurs van New York (foto).

Bemoeizucht van Big Tech?

Maar met die denkwijze zijn veel kleine beleggers het niet eens, omdat voor hen de mogelijkheid om vrij te handelen wel degelijk een essentieel onderdeel is van de app. Critici spreken van ‘collusie met Robinhood’ en ‘schandalig interventionisme door Big Tech’. De tussenkomst doet in elk geval vragen rijzen over de geloofwaardigheid van de ratings in de Play Store.

Volgens de regels van Play Store mag je ‘geen uitnodigingen, politieke of sociale opmerkingen of andere zaken posten die niet relevant zijn voor de content, service of functionaliteit’. Ook agressieve taal of persoonlijke aanvallen zijn niet toegestaan.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20