Reese Witherspoon verkocht aandeel in bedrijf en is nu rijkste actrice ter wereld

Actrice Reese Witherspoon (45) heeft een gouden zaak gedaan door haar meerderheidsbelang in productiebedrijf Hello Sunshine te verkopen. Ze richtte het bedrijf in 2016 zelf op en int met de verkoop zo’n 757 miljoen euro. Het maakt de Oscarwinnares tot de rijkste actrice ter wereld.

Het was de Amerikaanse investeringsmaatschappij Blackstone die dat miljoenenbedrag bood voor het aandelenpakket. Haar man Jim Toth en zakenpartner Seth Rodsky, die het mediabedrijf feitelijk leidden, delen mee in de winst, weet De Telegraaf.

Hello Sunshine producet dramareeksen zoals het HBO-drama “Big Little Lies” en “The Morning Show” bij Apple+. Het is ook de thuisbasis van Witherspoons boekenclub (toepasselijk “Reese’s Book Club” genaamd).

Blackstone heeft een media- en entertainmentportefeuille opgebouwd via zijn private-equitybedrijf, dat eerder een meerderheidsbelang verwierf in het datingplatform Bumble.

Kleine 400 miljoen euro

De aandelenverkoop levert de actrice, die glansprestaties neerzette in onder andere “Election” en “Walk The Line” – de biopic van Johnny Cash uit 2005, waar ze een Oscar voor kreeg – naar schatting een kleine 400 miljoen euro op. Daar is de belasting dan al van af en het maakt haar volgens Forbes de rijkste actrice ter wereld.

Witherspoon blijft overigens wel verbonden aan het bedrijf.

Lees ook: Forbes lijst de 100 machtigste vrouwen ter wereld op: Sophie Wilmès staat tussen Beyoncé en Rihanna

(tb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20