Rapport: “Uiteindelijk zal de mensheid een absoluut rijverbod krijgen opgelegd”

Uiteindelijk zal niemand nog met een auto mogen rijden. Dat blijkt uit een rapport van IDTechEx. De onderzoekers merken daarbij op dat autonome wagens al over drie jaar veiliger zullen opereren dan auto’s met een menselijke bestuurder.

De technologie zal volgens het rapport vervolgens een gemiddelde jaarlijkse groei van 30 procent laten optekenen. Nog voor het midden van deze eeuw zullen autonome wagens volgens IDTechEx de wereldwijde behoefte aan mobiliteit zonder ongevallen kunnen invullen.

Op dat ogenblik is er volgens de onderzoekers geen enkele reden meer om nog mensen achter het stuur van een voertuig toe te laten.

Veiligheid

“Het gebruik van de auto wordt al langer aan banden gelegd”, zeggen de onderzoekers. “Dat geldt onder meer voor de introductie van snelheidslimieten en veiligheidsgordels en de inrichting van wandelzones in de stadscentra. Ook het gebruik van de mobiele telefoon in de auto werd beperkt.”

“Die maatregelen moeten de bevolking tegen mogelijke gevaren beschermen. Uiteindelijk zou ook het manueel besturen van een voertuig in het belang van die veiligheid op de openbare weg volledig verboden worden. Het handmatig rijden zal niet volledig verdwijnen, maar zal worden gereserveerd voor racecircuits en andere bijzondere omstandigheden.”

“De veronderstelling is dat autonome mobiliteit levens zal redden”, voeren de onderzoekers aan. “Wie zou nalaten die technologie te gebruiken, zou zich aan criminele nalatigheid schuldig maken. Autonome bestuurders presteren in het verkeer beter dan menselijke chauffeurs. Het is dan ook logisch dat de mensheid uiteindelijk een rijverbod zal krijgen opgelegd.”

 “Autonome chauffeurs zijn constant alert en worden nooit afgeleid door mobiele telefoons, andere chauffeurs of andere zaken die de aandacht van een mens in beslag kunnen nemen”, benadrukken de onderzoekers.

“Autonome voertuigen zullen worden verbonden met innovatieve mobiele netwerken en zullen meer informatie over hun omgeving ontvangen dan menselijke bestuurders ooit zouden kunnen opmerken of verwerken.”

Foutloos

“Er is een goede reden dat computers in het dagelijks leven een grote plaats hebben verworven. Deze apparaten kunnen meer gegevens verwerken dan een mens. Bovendien werken ze sneller en maken ze ook geen fouten. Wel moet uiteraard gezorgd worden dat kwaliteit van de technologie gegarandeerd blijft.”

“Indien de verwachte groei van de autonome mobiliteit aanhoudt, zullen autonome voertuigen over vijfentwintig jaar zonder één incident aan de totale mobiliteitsvraag van de Verenigde Staten – drie biljoen mijl – kunnen voldoen”, benadrukt het rapport.

“Tegen het midden van deze eeuw zouden zelfrijdende auto’s met minder dan één aanrijding per jaar aan de wereldwijde transportbehoeften kunnen voldoen. Mensen veroorzaken bij verkeersongevallen daarentegen elk jaar miljoenen gewonden en honderdduizenden doden.”

“De logische conclusie zal zijn dat autorijden door mensen verboden wordt.”

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20