PVDA voert met ‘miljonairsroutes’ strijd voor vermogensbelasting

Om te volgen: de PVDA voert gretig strijd voor een vermogensbelasting.

  • Een miljonairstaks: de PVDA droomt er al langer van. Een belasting van 5 procent, op het vermogen van elke miljonair. En ze willen absoluut dat de nieuwe coalitie, met toch de socialisten én groenen erin, bewijst dat ze werk durven maken van een heftige vermogens(winst)taks. Zo niet, dan spijkert men straks de komende jaren vanuit communistische hoek partijen als Groen en Vooruit tegen de muur.
  • Maar de acties gaan wel zeer ver: de PVDA tekende ruim 70 Belgische ‘miljonairsroutes’ uit. Dat zijn wandel- en fietsroutes waar je de bedrijven én huizen van Vlaanderens rijkste miljonairs kan gaan bekijken. Zo is er in Antwerpen het ‘Dikke portemonnee tracé’ , dat langs eigendommen van onder meer Fernand Huts (eigenaar van Katoen Natie) en Christian Van Thillo (eigenaar van DPG) als ‘miljonairsknooppunten’ gaat. Niet enkel hun fabrieken, maar ook de toegangspoort van de villa wordt aangedaan.
  • ‘De rekening van de coronacrisis moet niet naar de coronahelden, de werkende klasse, worden doorgestuurd. Het belasten van de superrijken is voor ons een logisch alternatief‘, zo stelt voorzitter Peter Mertens (PVDA) ferm. De partij wil een coronataks van 5 procent voor miljonairs.
  • Na kritiek (ging men niet erg ver graven in de privacy van sommige miljonairs?) werden sommige routes ondertussen geschrapt. Maar de druk op Groen en Vooruit, die blijft.

Lees ook: Miljonairs aan overheden: belast ons zwaarder om coronakosten te financieren

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20