Miljonairs aan overheden: ‘Belast ons zwaarder om coronakosten te financieren’

In een open brief vragen meer dan 80 miljonairs, waaronder Disney-erfgenaam Abigail Disney, hun overheden om hen meer te belasten, om zo de factuur van de strijd tegen het coronavirus te helpen betalen.

De groep van rijke mensen – die zichzelf de ‘Millionaires for Humanity’ noemen – bepleit hogere belastingen. ‘De problemen veroorzaakt en blootgelegd door Covid-19 kunnen niet opgelost worden met liefdadigheid, hoe genereus ook’, schrijven ze in een open brief.

‘Regeringsleiders moeten hun verantwoordelijkheid nemen om fondsen los te maken die nodig zijn en die eerlijk te besteden. We kunnen zorgen dat we adequaat onze gezondheidszorg, onderwijs en zekerheid bekostigen, via een permanente belastingverhoging voor de meest vermogende mensen op de planeet, mensen zoals wij.’

Ben & Jerry’s

‘We vragen onze overheden om de belastingen te verhogen op mensen zoals wij. Onmiddellijk. Substantieel. Permanent’, luidt de oproep van 84 ondertekenaars. Het gaat overwegend om Amerikanen. Naast Abigail Disney, die haar twitternaam veranderde in ‘Black Lives Matter’, gaat het onder meer om Jerry Greenfield, oprichter van het ijsmerk Ben & Jerry’s, en Morris Pearl, voorheen bij vermogensbeheerder BlackRock.

‘We vullen geen rekken aan in de supermarkt, of leveren maaltijden rond. Maar we hebben wel geld. Veel geld. Geld waar vandaag veel nood aan is’, schrijven ze nog in de brief, een initiatief van onder meer Oxfam International en de Club van Rome.

Lees ook: Twitter-topman financiert grootscheeps experiment met universeel basisinkomen

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20