Pepsi brengt anti-energiedrankje uit ‘dat helpt om in slaap te vallen’

De frisdrankgigant PepsiCo, het bedrijf achter Pepsi en 7-Up, komt met een frisdrank op basis van theanine, de werkzame stof in de meeste thee. Dat is opmerkelijk omdat het bedrijf vooral drankjes met veel suiker maakt.

Naar eigen zeggen wil PepsiCo op die manier de stress en de daarmee gepaard gaande slaapproblemen door de coronacrisis bij veel mensen wegnemen.

Maar het idee ontstond al een jaar geleden toen de groep een interne competitie uitschreef voor een drankje dat mensen helpt om tot rust te komen en te ontstressen voor het slapengaan. Daaruit ontstond Driftwell, een frisdrank die 200 gram L-theanine bevat. Dat is een stof die gevonden wordt in veel groene en zwarte theebladeren en ook in een aantal paddestoelen.

Braambes

Een aantal wetenschappelijke studies wijzen erop dat de stof helpt om de stressreactie in het lichaam te verminderen en om beter te slapen. ‘We hebben de wetenschap achter ons dat dit effectief werkt’, zegt innovatiedirecteur Emily Silver aan de zakenzender CNBC.

Het drankje komt in blikjes van 22 centiliter en heeft maar één smaak: braambes met lavendel. Het drankje komt nu op de markt omdat het van pas kan komen tijdens de coronacrisis. ‘De vraag naar dit soort drankjes is nu groter door alles wat er gebeurt in de wereld’, klinkt het bij Pepsi. Veel mensen kampen met slaapproblemen tijdens de lockdowns.

Energiedranken

PepsiCo was eerder nog niet erg bezig met gezonde dranken. Meer nog, het probeerde recent zijn energiedrankendivisie nieuw leven in te blazen door Rockstar, een producent van energiedrankjes, aan de haak te slaan.

PepsiCo boekte over heel 2019 een omzet van 67 miljard dollar (56 miljard euro) en had minder dan andere bedrijven te lijden onder de coronacrisis. Het voorbije kwartaal ging zijn omzet 2 procent hoger dan een jaar eerder.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20