Parijs is toeristische hoofdstad van de wereld, maar moet die titel weldra afstaan

De Franse hoofdstad Parijs is in het wereldwijde toerisme de belangrijkste stedelijke bestemming, maar zal over tien jaar door de Chinese metropool Beijing zijn ingehaald. Dat is de conclusie van een onderzoek van de World Travel & Tourism Council (WTTC) en de denktank Oxford Economics. Deze wissel van de macht vormt volgens de onderzoekers een onderdeel van een bredere trend.

Waarom is dit belangrijk?

De uitbraak van het virus COVID-19 had over de hele wereld een verwoestende impact op het reizen en het toerisme. Om de verspreiding van het virus tegen te gaan, besloten de meeste landen hun grenzen te sluiten. Toen het toerisme opnieuw op gang kwam, bleken veel vakantiegangers het stadsbezoek in te ruilen voor minder dichtbevolkte bestemmingen in kustgebieden of landelijke regio’s. De nieuwe studie toont echter dat stedelijke bestemmingen opnieuw in populariteit toenemen.

In het nieuws: Parijs top, maar Beijing rukt op. De studie bracht aan het licht dat Parijs vorig jaar in het wereldwijde toerisme de belangrijkste stedelijke bestemming was.

De details: De sector droeg in Parijs een bedrag van 36 miljard dollar bij aan het bruto binnenlandse product van de stad.

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20