Spaans toerisme heeft dalperiode coronapandemie definitief achter zich gelaten

De Spaanse toeristische industrie heeft zijn dalperiode als gevolg van de uitbraak van de coronacrisis achter zich gelaten. Dat staat in een rapport van Exceltur, de federatie van de Spaanse toeristische bedrijven. Daarbij blijken de inkomsten voor de eerste keer hoger te zijn opgelopen dan vier jaar geleden.

Waarom is dit belangrijk?

De Spaanse toerismesector genereerde volgens Exceltur vorig jaar een omzet van 159 miljard euro; een stijging van 1,4 procent tegenover vier jaar geleden toen de wereldwijde coronapandemie de toeristische sector volledig lamlegde. Het toerisme vertegenwoordigde vorig jaar 61 procent van de totale groei van de Spaanse economie.

Eindelijk volledig herstel: Het voorbije jaar markeerde volgens Jose Luis Zoreda, ondervoorzitter van Exceltur, het volledig herstel van de Spaanse toeristische activiteit.

  • “Het toerisme maakte vorig jaar opnieuw meer dan 12 procent uit van het totale Spaanse bruto binnenlandse product", benadrukt hij. Dat cijfer blijft echter nog altijd wel 0,4 procentpunt onder het niveau van vier jaar geleden.
  • Ook erkent Zoreda dat veel Spaanse toeristische ondernemingen niet de volledige baten v
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20