Primeur voor Europa: Je gezicht fungeert als je instapkaart

De luchthaven van Frankfurt in Duitsland heeft vrijdag een systeem voor gezichtsherkenning ingevoerd dat alle passagiers identificeert vanaf het inchecken tot aan het boarden. Tot nog toe was dit systeem voorbehouden aan klanten van Lufthansa en Star Alliance. Straks geldt dit voor iedereen.

Waarom is dit belangrijk?

Om wachttijden te verminderen, introduceert de luchthaven van Frankfurt als eerste in Europa biometrisch inchecken voor alle reizigers. Luchthavenbeheerder Fraport geeft aan dat deze methode toegankelijk zal zijn voor passagiers van alle luchtvaartmaatschappijen, mits zij zich van tevoren hiervoor aanmelden.

In het nieuws. Wie zich vooraf via de Star Alliance biometrische app of direct bij de incheckkiosk met behulp van hun biometrisch paspoort registreert, hoeft voortaan niet meer in de rij te staan om zijn om zijn paspoort en/of andere documenten te laten controleren. Je gezicht fungeert dan als je instapkaart.

  • Het gehele registratieproces neemt slechts enkele seconden in beslag.

Zoom in. "Biometrische contactpunten versnellen de verplichte stappen op de luchthaven aanzienlijk", aldus

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer