Pakistani hebben een slimme valies

Het Pakistaanse bedrijf ForwardX heeft op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas zijn nieuwe project Ovis, een slimme reiskoffer die geprogrammeerd is om naast de eigenaar te blijven, voorgesteld. Door de nieuwe technologie zouden reizigers niet langer onophoudelijk met zware koffers moeten sleuren, aangezien de valies met behulp van een reeks sensoren in staat wordt gesteld zijn bezitter te volgen en botsingen met obstakels en andere reizigers te vermijden.

De sensoren maken gebruik van kunstmatige intelligentie om de reiskoffer steeds binnen handbereik van de eigenaar te houden. Woordvoerders van ForwardX benadrukken bovendien dat de Ovis kan begrijpen wat in zijn gezichtsveld komt. Er wordt echter aan toegevoegd dat het steeds mogelijk is om in geval van noodzaak naar een manuele modus over te schakelen.

In een aantal gevallen zal een handmatige bediening, onder meer bij het bestijgen of afdalen van trappen of bij de berging van de reiskoffer in een hogere bagageruimte, immers nog steeds zijn aangewezen. De koffer is bovendien ook uitgerust met satellietnavigatie, waardoor de bezitter in geval van verlies in staat is om zijn eigendom snel terug te vinden en te recupereren.

Goedkeuring

Er zijn al een reeks bedrijven die intelligente bagage op de markt hebben gebracht. “Het blijkt daarbij echter vaak moeilijk om de technologie door de Amerikaanse Transport Security Administration (TSA) te laten goedkeuren,” betoogt de Britse krant The Telegraph.

“De overheid maakt zich immers zorgen over de mogelijke veiligheidsproblemen die door de batterijen van deze toestellen zouden kunnen worden veroorzaakt. Dankzij een verwijderbaar batterij-mechanisme is de Ovis er echter toch in geslaagd om de goedkeuring van de Amerikaanse transport-autoriteiten te krijgen.”

“Om de mogelijkheden van verlies te minimaliseren is de Ovis ook uitgerust met een intelligent armband, die met vibraties waarschuwt wanneer de koffer zich verder dan twee meter van zijn eigenaar bevindt.”

ForwardX benadrukte dat de intelligentie reiskoffer wellicht nog tijdens de eerste helft van dit jaar op de markt zal worden gebracht. Voor de Ovis zou een bedrag van 799 dollar moeten worden betaald.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20