Ga eens op reis met een intelligente reiskoffer

Telecomoperator Deutsche Telekom heeft met het project Bag2Go een technologie ontwikkeld die het mogelijk moet maken om verloren reiskoffers sneller terug te vinden.

De digitale reiskoffer werd ontwikkeld door T-Systems, de zakelijke dochter van Deutsche Telekom. De technologie kan ook worden gelinkt aan de smartphone van de reiziger, die dankzij Bag2Go de mogelijkheid krijgt om constant de locatie van de bagage op te volgen. Bag2Go werd ontwikkeld in samenwerking met de Europese luchtvaartmaatschappij Airbus en het bedrijf Rimowa, producent van luxe reiskoffers.

Verliezen

“Jaarlijks kost verloren bagage aan de luchtvaartmaatschappijen een verlies van 1,6 miljard euro,” benadrukt Jean-Paul Alibert, voorzitter van T-Systems France. “Bovendien heeft de verloren bagage een negatieve impact op het imago van de maatschappij.” “Onze technologie laat de luchtvaartmaatschappijen en aan de hoteliers de kans om een nieuwe band te creëren met hun cliënten.” Opgemerkt wordt dat Bag2Co de reiziger nog andere nuttige diensten aanbiedt. Onder meer bestaat de mogelijkheid om de eigenaar een waarschuwing te sturen wanneer de reiskoffer tijdens de verplaatsing wordt geopend. Ook zou de technologie het exacte gewicht van de bagage kunnen weergeven, zodat extra betalingen voor overgewicht kunnen worden vermeden. Het systeem zit nog in proeffase, maar rekening houdend met de belangrijke voordelen, mag volgens diverse waarnemers een relatief snelle marktintroductie worden verwacht. Jean-Paul Alibert wijst er nog op dat de technologie onderdeel is van de digitalisering van de economie, waarbij het karakter van de consumptie verandert en niet langer gestreefd wordt naar het bezit van producten, maar het gebruik centraal staat. (mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20