Over tien jaar kent de mensheid bijna 60.000 ruimtereizigers

Over tien jaar zullen al bijna zestigduizend mensen een reis naar de ruimte hebben gemaakt. Het ruimtetoerisme zal door die activiteiten een omzet van ongeveer 20 miljard dollar kunnen realiseren. Dat blijkt een uit een onderzoek van het studiebureau Northern Sky Research (NSR).

De onderzoekers benadrukken dat de snelle groei van het ruimtetoerisme wordt aangedreven door een toenemende belangstelling van particulieren voor commerciële ruimtevluchten, naast de verdere uitbouw van de overheidsfinanciering.

Hierdoor zullen volgens het rapport over tien jaar 57.500 mensen al een reis naar de ruimte hebben gemaakt. Daarbij zou de sector 20,3 miljard dollar inkomsten kunnen genereren.

Orbitale vluchten

“Orbitale vluchten, waarbij de reiziger in een baan rond de aarde wordt gebracht, blijft ook de volgende jaren de belangrijkste sector van het ruimtetoerisme”, stippen de onderzoekers Dallas Kasaboski en Hussain Bokhari aan. “Die sector zal ongeveer 66 procent van het totale ruimtetoerisme voor zijn rekening nemen.”

“Orbitale vluchten kunnen ook op een sterke steun van de overheid rekenen”, benadrukken Kasaboski en Bokhari. “Hoge ticketprijzen, gekoppeld aan een zeer sterke vraag, resulteren in een snelgroeiende markt. Daarbij moet zelfs met wachtlijsten rekening worden gehouden.”

“Orbitale vluchten, gesteund door interesse van de overheid, zullen nog geruime tijd een grote populariteit genieten”, zeggen de onderzoekers nog. “Daarentegen zal het enige tijd duren vooraleer de andere sectoren eveneens een sterke toename aan interesse zullen kunnen melden.”

Maan

“Daarbij moet ook rekening worden gehouden met vertragingen en gemiste doelstellingen”, luidt het nog. “Hoge kosten en vragen over veiligheidsrisico’s kunnen daarbij belangrijke hinderpalen vormen. Maar in het algemeen zullen ook die sectoren de volgende periodes op een toenemende interesse kunnen rekenen.”

Onder meer wordt gewezen op de toenemende belangstelling voor parabolische vluchten, die vaak als oefenterrein voor andere marktsegmenten worden ingezet. “Daarnaast zullen bestemmingen op grotere afstanden eveneens aan populariteit winnen”, voeren de onderzoekers aan.

“Onder meer konden daarbij al investeringen worden opgetekend voor reizen naar de maan. Deze sector zal grotendeels worden gedomineerd door missies met professionele astronauten, maar ook hier zullen aanzienlijke commerciële kansen kunnen worden opgemerkt.”

(lb)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.