Opmerkelijke actie: JBC betaalt ongebruikte communiekledij terug

De Belgische kinderkledingketen JBC lanceert een zogenaamde coronaverzekering voor communiekledij. Tot eind mei wordt de kledij kosteloos terugbetaald als een communiefeest werd afgeschaft door corona.

Binnenkort is het weer tijd voor de communie- en lentefeesten. In normale tijden trekken ouders en kinderen dan in groten getale naar de kledingboer om zich mooi op te dissen voor het grote feest. Dit jaar zullen er ook wel wat feesten gepland staan, maar coronaregels die op het laatste nippertje veranderen kunnen roet in het eten strooien.

In 2020 was dat al het geval en JBC wil voorkomen dat deze lente hetzelfde voorvalt. Daarom geeft het zijn klanten de kans om kleren die niet gedragen werden tot 31 mei in te ruilen voor een tegoedbon of terugstorting.

Onvoorziene kosten

‘De coronacrisis zorgt bij vele gezinnen voor onzekerheden en onvoorziene kosten. Met deze actie willen we alle families die nog niet zeker zijn of het communie- of lentefeest in 2021 wel kan doorgaan geruststellen. Zij kunnen zonder zorgen en ruim op tijd communiekledij kopen bij JBC, want als het feest uitgesteld of geannuleerd wordt door corona, kunnen ze de kleding gratis inruilen’, zegt CEO Bart Claes in een persbericht.

De voorwaarden voor inruiling zijn wel dat het label nog aan de kledij hangt en de outfit nog niet gedragen of gewassen is.

Slecht jaar

Het lijkt erop dat JBC met deze actie meer mensen naar zijn winkels wil lokken. 2020 was een slecht jaar voor de retail en 2021 kondigt zich voorlopig niet veel beter aan. De vele lockdowns hebben aan de inkomsten van winkelketens gevreten en de schrik voor besmettingen zit er bij een hoop mensen in, waardoor er meer online gewinkeld wordt.

JBC moest na een goed 2019 het afgelopen jaar een hoop maatregelen nemen om de kosten onder controle te houden. Zo werd er huuruitstel bedongen en deed de keten beroep op allerlei overbruggingskredieten. Toch besloot het bedrijf om in volle coronacrisis Fred & Ginger en CKS over te nemen van het failliete FNG en stelde het zich kandidaat om E5 Mode in te palmen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20