Comeos: ‘België wordt een eiland van gesloten winkels’

Nu de Franse president Emmanuel Macron heeft aangekondigd dat in Frankrijk vanaf zaterdag alle winkels opnieuw mogen openen, dreigt ons land een eiland van gesloten winkels te worden. Daarvoor waarschuwt sectorfederatie Comeos. Ze voert de druk op de Belgische regering op om vrijdag, als het Overlegcomité bijeenkomt over de coronamaatregelen, de winkels ook in België te openen.

‘Met alle winkels open in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg wordt België een eiland van gesloten winkels’, aldus Comeos dinsdagavond.

Volgens CEO Dominique Michel dreigt al het geld van de Belgische consumenten naar het buitenland te stromen en zouden heel wat Belgische winkels failliet gaan.

‘De helft van de Belgen woont op minder dan 50 kilometer van de grens. Nu al blijkt dat één Belgisch gezin op drie liefst negen keer per jaar de grens oversteekt om aankopen te doen. Dat is 1 miljard euro dat wegvloeit per jaar en dat zonder corona. Als hier alles dicht blijft, gaat iedereen over de grens nu ook zijn kerstaankopen doen. Dat is vanuit virologisch standpunt geen oplossing, veilig winkelen in eigen land is perfect mogelijk en zo kunnen we onze Belgische handel ook een toekomst geven’, klinkt het.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20