CKS en Fred & Ginger komen in handen van JBC

De familiale holding Claes Retail Group, bekend van JBC en Mayerline, neemt het modemerk CKS en de kindermerken Fred & Ginger en Baker Bridge over van het failliete FNG. Over Brantano wordt nog onderhandeld en de curatoren willen die onderhandelingen ‘snel’ afronden.

Een prijs voor de overname is niet bekendgemaakt. Curator Geert Van Deyck meldt enkel in een heel korte mededeling aan persagentschap Belga dat de onderhandelingen goed afgerond zijn.

Ondertussen lopen de gesprekken over de andere FNG-keten Brantano door. Woensdagavond meldde het Nederlandse Ziengs Retail, het moederbedrijf van Scapino, dat het afziet van de overname van de schoenenketen. ‘Wij zijn het proces ingegaan met als doel een doorstart van Brantano te realiseren’, zegt Ziengs in een persbericht. ‘In de onderhandelingen met de curatoren is gebleken dat er geen ruimte was om tot uitwerking van het levensvatbaar plan voor de herstart van Brantano te komen.’

De curatoren zouden nu ook met het Duitse Deichmann in gesprek zijn. Deichmann baat 16 Van Haren-winkels uit in Vlaanderen. De bedoeling is naar alle waarschijnlijkheid om de Brantano-winkels om te bouwen tot Van Harens. In totaal heeft Deichmann zo’n 4.200 winkels in 30 landen wereldwijd.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20