Markten:
Markten inladen...

MAANDAG 30 MRT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Ook betaalpauze voor sommige verzekeringen

Logo Business AM
Coronacrisis

26/03/2020 | Emmanuel Vanbrussel | 2 min leestijd

Premier Sophie Wilmès en minister van Financiën Alexander De Croo, met op de achtergrond minister van Justitie Koen Geens - Isopix

Wie in financiële problemen is gekomen door de coronacrisis, krijgt zes maanden uitstel voor het betalen van zijn schuldsaldoverzekering die aan zijn woonkrediet gekoppeld is.

Dat heeft de verzekeraarskoepel Assuralia donderdag afgesproken met de federale overheid en de toezichthouders. Het om een complementaire regeling aan de eerdere engagementen door de banksector. De banken gunnen gedupeerden tot zes maanden betaaluitstel voor de aflossing van hun woonkrediet.

Net als de banken leggen de verzekeraars wel een belangrijke voorwaarde op. De verzekerde moet kunnen aantonen dat hij in financiële moeilijkheden is beland door de COVID-19 crisis.

Brandverzekering

Ook voor brandverzekeringen is er een betaalpauze afgesproken. De premie van sommige brandverzekeringen hoeven pas op 30 september betaald te worden. Het gaat om de brandpolissen die gelieerd zijn aan een woonkrediet en een vervaldatum hebben tussen 30 maart en 30 september. Het uitstel geldt alleen voor wie werkloos is geworden.

Verzekeringen via het werk

De verzekeraars engageren zich ook om de belangrijkste dekkingen in de groepsverzekeringen (pensioen, overlijden, invaliditeit en hospitalisatie) gewoon voort te zetten voor de personen die in tijdelijke werkloosheid belanden. De betaling van de premies door de werkgever hoeft pas op 30 september 2020. De betaling van de premies door de werknemers wordt kwijtgescholden.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton