Ook Angela Merkel in quarantaine

De Duitse bondskanselier zit in afzondering omdat haar persoonlijke dokter besmet is met het coronavirus covid-19. Zondag had ze ook een verregaand contactverbod in Duitsland aangekondigd.

Afgelopen week trok Merkel nietsvermoedend naar haar lijfarts voor een inenting tegen pneumokokken (bacteriën die een hersenvliesontsteking kunnen veroorzaken). Achteraf bleek de dokter besmet met covid-19, waarna Merkel zelf besloot om meteen in thuis-quarantaine te gaan. Ze werkt van daaruit verder en ondergaat zelf ook enkele medische testen.

Even voordien had Merkel, in samenspraak met regionale leiders, nieuwe restricties aangekondigd om de verspreiding van covid-19 in te dijken. Het is voortaan verboden om met meer dan twee personen buiten te komen. Wie de regels niet naleeft, kan (in Beieren) een boete tot maximaal 25.000 euro krijgen.

‘Burgers moeten contacten buiten hun huishouden of familie tot een absoluut minimum reduceren’, reageerde de bondskanselier. ‘Het eigen gedrag is de meest effectieve manier om covid-19, dat zich met zorgwekkende snelheid verspreidt, te vertragen en te bestrijden’, ging Merkel verder.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20