Noodlijdend Mithra stuurt groot deel van personeel naar huis

Het Luikse farmabedrijf Mithra, dat recentelijk aankondigde zichzelf te willen verkopen, vraagt bij de rechtbank bescherming tegen schuldeisers aan en zet een groot deel van het personeel op tijdelijke werkloosheid.

Waarom is dit belangrijk?

MIthra, gespecialiseerd in geneesmiddelen voor vrouwen, gold een jaar of zes geleden nog als een van de farmaparels van België, met een beurswaarde van meer dan 1 miljard euro. Maar na commerciële tegenvallers en interne conflicten gaat het bedrijf ten onder.

In het nieuws: nieuwe crisismaatregelen bij Mithra. Onderdelen van het bedrijf krijgen tijdelijke beschutting tegen schuldeisers en een groot deel van het 230-koppig personeel mag thuisblijven.

De details: De ontmanteling van het bedrijf is in volle gang.

  • Mithra start bij de ondernemingsrechtbank van Luik de procedure voor "overdracht onder gerechtelijk gezag" voor zijn afdeling Mithra CDMO in Flémalle. Dat betekent dat een gerechtsmandataris op zoek mag gaan naar een overnemer.
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer