Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 10 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Netflix trekt Belg aan voor serie over Tweede Wereldoorlog

Logo Business AM
Lifestyle

25/02/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 3 min leestijd

RFF

Koen Mortier, een Belg, mag voor het Brusselse productiehuis Czar een reeks maken die op Netflix verschijnt. De reeks telt twaalf delen en gaat over de Tweede Wereldoorlog.

Jongeren kennen de Tweede Wereldoorlog helemaal niet meer. Dat is het uitgangspunt van ‘Liberation Route’, een reeks die Netflix bestelde. De Brusselaars van Czar zullen aan de hand van verhalen van belangrijke enkele gebeurtenissen in die oorlog een Engelstalige tv-serie maken.

Budget

Mortier wordt goed omringd, ook door historici. Zij zullen hem begeleiden in het cureren en vertellen van de verhalen. Zo is er het verhaal over de plastic bootjes die de geallieerden bij Dover in zee dropten om te doen alsof er een invasie aan kwam.

De eerste opnames zijn gepland voor eind dit jaar, zeggen gespecialiseerde websites. Netflix is verantwoordelijk voor 40 procent van de productie. Het is een van de eerste series die gemaakt is dankzij het lobbywerk van voormalig minister van Media Sven Gatz (Open Vld). Hij overtuigde Netflix om jaarlijks 2 procent van zijn omzet in Vlaanderen te gebruiken als investeringskassa voor Vlaamse fictie.

In totaal draait de serie op een budget van 1 miljoen euro. Zoals alle series die gedeeltelijk in Vlaanderen gefilmd worden, kan ook ‘Liberation Route’ rekenen op steun van de Vlaamse taxshelter. Telenet heeft dan weer de rechten op de reeks gekocht. Er kwam ook nog geld van FilmWorks, een Nederlands bedrijf.

Koen Mortier

Mortier is in België vooral bekend van ‘Engel’, dat is een verfilming van het boek ‘Monoloog van iemand die het gewoon werd tegen zichzelf te praten’ van Dimitri Verhulst. Ook ‘Ex-Drummer’, zijn debuut, is een verfilming. Toen ging het om een boek van Vlaamse schrijver Herman Brusselmans.

Bekijk hieronder nog eens de trailer voor ’22 Mei’, de vorige langspeler van Mortier.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton