Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 30 MEI

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Netflix schrapt honderdduizenden zombie-accounts

Logo Business AM
Lifestyle

22/05/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 2 min leestijd

Reed Hastings (L), CEO van Netflix, en de chief content officer Ted Sarandos (R) - EPA

Streamingdienst Netflix neemt binnenkort maatregelen voor accounts die niet meer actief zijn. Na een jaar inactiviteit worden ze geschrapt.

Netflix wil de account van gebruikers die al een jaar niets meer bekeken hebben op de dienst, schrappen. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Zombie-account

Ook wie op dit moment al minder dan twee jaar actief is, zal zijn account geschrapt zien. U krijgt dan wel nog een melding van Netflix. Dan kan u ervoor kiezen om uw account toch nog te laten doorlopen.

‘Ken je het gevoel dat je al een tijd voor iets betaalt, zonder dat je er daadwerkelijk gebruik van maakt? Bij Netflix willen we niet dat mensen betalen voor een service die ze niet gebruiken’, staat er te lezen bij Netflix.

Bedenktijd

Wie zijn account laat afsluiten, krijgt nog wel wat bedenktijd. De betaling wordt dan wel stopgezet, maar uw profiel blijft nog enkele maanden leven. Mocht u na enkele maanden toch besluiten uw Netflix-abonnement te hernieuwen, dan kan u opnieuw aan uw profiel, tot tien maanden na het afsluiten. Zo blijft uw te bekijken lijst nog actief.

Netflix heeft enkele honderdduizenden inactieve zombie-accounts. Dat lijkt heel veel, maar het bedrijf zegt zelf dat het om minder dan 0,5 procent van de abonnees gaat.

Lees ook:

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Meest bekeken

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO