Netflix schrapt honderdduizenden zombie-accounts

Streamingdienst Netflix neemt binnenkort maatregelen voor accounts die niet meer actief zijn. Na een jaar inactiviteit worden ze geschrapt.

Netflix wil de account van gebruikers die al een jaar niets meer bekeken hebben op de dienst, schrappen. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Zombie-account

Ook wie op dit moment al minder dan twee jaar actief is, zal zijn account geschrapt zien. U krijgt dan wel nog een melding van Netflix. Dan kan u ervoor kiezen om uw account toch nog te laten doorlopen.

‘Ken je het gevoel dat je al een tijd voor iets betaalt, zonder dat je er daadwerkelijk gebruik van maakt? Bij Netflix willen we niet dat mensen betalen voor een service die ze niet gebruiken’, staat er te lezen bij Netflix.

Bedenktijd

Wie zijn account laat afsluiten, krijgt nog wel wat bedenktijd. De betaling wordt dan wel stopgezet, maar uw profiel blijft nog enkele maanden leven. Mocht u na enkele maanden toch besluiten uw Netflix-abonnement te hernieuwen, dan kan u opnieuw aan uw profiel, tot tien maanden na het afsluiten. Zo blijft uw te bekijken lijst nog actief.

Netflix heeft enkele honderdduizenden inactieve zombie-accounts. Dat lijkt heel veel, maar het bedrijf zegt zelf dat het om minder dan 0,5 procent van de abonnees gaat.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20