Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Netflix overtuigt dubbel zoveel nieuwe abonnees als verwacht

Logo Business AM

21/04/2020 | Pieterjan Neirynck | 3 min leestijd

Netflix-CEO Reed Hastings. - EPA

In de eerste drie maanden van dit jaar vonden wereldwijd 15,8 miljoen nieuwe abonnees hun weg naar Netflix. Dat is bijna dubbel zoveel als voorzien door analisten. Het maakt van de Amerikaanse videodienst één van de weinige succesverhalen in deze coronacrisis.

Niet elk bedrijf lijdt onder de corona-malaise, dat is duidelijk. De voorbije weken fungeerde Netflix voor veel mensen als een lichtpuntje in tijden van afzondering. Dat weerspiegelde zich in kijkcijferhits als ‘Tiger King’ of ‘Love Is Blind’, maar heeft nu ook een positieve weerslag op de kwartaalcijfers. Netflix noteert een omzet van 5,7 miljard dollar, perfect in lijn met de verwachtingen.

‘We zijn ons ervan bewust dat we het geluk hebben dat onze dienst nóg betekenisvoller is, nu mensen thuis opgesloten zitten’, staat er in een brief aan de aandeelhouders. ‘Net als andere diensten merken we tijdelijk hogere kijkcijfers en een sterkere aangroei van nieuwe leden. We verwachten dat deze effecten zullen wegebben als de beperkingen eindigen.’

Honger naar content

Vooral die laatste zin is belangrijk. Deze serieuze groei kan onmiddellijk verdwijnen als het normale leven enigszins herneemt. Bovendien kan corona zich alsnog wreken. Netflix mag dan wel een hoop reeksen achter de hand hebben, momenteel ligt de productie van nieuwe content stil. Op een gegeven moment zal Netflix het aantal releases moeten verminderen, en dat valt nooit goed bij een hongerig publiek als dat van videodiensten.

In ieder geval blijven analisten ervan overtuigd dat Netflix op de lange termijn zal standhouden. Dat verklaart ook het succes op de beurs. Sinds midden maart is het aandeel continu aan het stijgen. Ook in de nabeurshandel koerst het aandeel nog zo’n 3 procent hoger.

Lees ook:

Source: BusinessAM


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Meest bekeken

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks